بانک پرسش و پاسخ
[wpdreams_ajaxsearchlite]
به بانک پرسش و پاسخ خوش آمدید. از آنجا که مرتب به این مجموعه پرسشهای جدید اضافه میشود، ترجیح داده شده است که همه پرسشها دنبال هم نمایش داده شوند. ضمن آنکه میتوانید به تمام پرسشها دسترسی داشته باشید امکان استفاده از دکمه کنترل F برای جستجوی کلیدواژههای مورد علاقه خودتان در این صفحه هم میباشد.
اهمیت پرسش و پرسشگری و چگونگی طرح پرسش
بدون شک یکی از علاقههای من پرداختن به پرسشهای شما در این سایت میباشد. در این مدت که پرسشهای شما عزیزان را می دیدم و با همه نوع پرسش مواجه بودم. ترجیح دادم در این مرحله کمی در مورد اهمیت پرسش و پرسشگری و چگونگی طرح پرسش با شما صحبت کنم.
چرا پرسش:
انسان از دیرباز همیشه کنجکاو بوده است و با این ویژگی به دنیای اطرافش نگاه میکرده است که چرا و چگونه. “چرا” از زمان کودکی بدون هیچ آموزشی در انسان است و حتی اغلب، آموزش های بعدی از شدت این پرسشگری و چرا می کاهد. با بزرگ تر شدن معمولا به آنچه می گذرد عادت میکنیم. یکی از تمرینهای مهم این است که چگونه می توانیم مثل دوران بچگی به اطرافمان نگاه کنیم. جور دیگر دیدن یکی از مهمترین تمرینها است که وقتی انجام می دهیم دیدن هر چیزی لذت بخش می شود. اصولا فیلسوف به کسی اطلاق می شود که به پرسش می رسد و نه لزوما به پاسخ، و این با جور دیگر دیدن میسر می شود. کسی که در دوره دکترای تخصصی تحصیل می کند هم باید با همین جور دیگر دیدن فضای جدیدی باز کند و بخاطر همین به فارغ التحصیل دوره دکترا می گویند دکترای فلسفه یا همان پی اچ دی (PhD). در نتیجه با حفظ و تقویت روحیه پرسشگری و دیدن دنیا از این زاویه می توانید این لذت را تجربه کنید. و البته نتیجه این کنجکاوی و دقیق شدن، باز شدن فضاهای جدید و دیدن بسیاری چیزها است که از نظر دیگران گاهی دور مانده است. دنیا مدیون افرادی است که به سادگی از آنچه دیده اند نگذشته اند. تصور کنید ما الان چقدر راحت قبول داریم که زمین گرد است و دور خورشید می چرخد و زمین یکی از سیارات منظومه شمسی است که در کهکشان راه شیری قرار دارد و بسیاری اطلاعات دیگر. هیچ فکر کرده اید اگر این ادعاهای دانشمندان قبلی را نشنیده بگیرید چقدر سخت است به این مطالب فکر کنید. تصور کنید بزرگانی چون ابوریحان و خیام و خیلی دیگر که بدون ابزار و یا با ابزار ساده فقط با نگاه کردن به آسمان این همه ارتباط ها را دریافتند. می بینید اگر تیزبینی نباشد و همه چیز را با دقت نگاه نمیکردند، این اطلاعات الان نبود. هیچ دقت کرده اید که الان چقدر راحت قبول می کنیم که دقیقا زمان کسوف یا خسوف بعدی چهوقت است و در ایران قابل مشاهده هست یا خیر و دقیقا همان موقع بدون هیچ شکی خودمان را برای رصد آن پدیده آماده می کنیم. اینها همه را مدیون چنان افراد تیزبینی هستیم که ساده از مشاهدات خود نگذشتند. درست است که قرن قبل خیلی از معماها روشن تر شد و برای بسیاری پرسشها استدلال شد ولی مهمترین یافته بشر در آن زمان این بود که انتهایی نیست و هرچه در طبیعت غور کنیم با فضای جدیدی مواجه می شویم. قرن قبل به این نتیجه مهم رسیده شد که مدلی که اینهمه عظمت را بیان کرد از بسیاری پیچیدگیها مثلا توصیف دقیق ابعاد خیلی ریز یا توصیف دنیای زمانهای خیلی دور قبل از انفجار بزرگ عاجز است و جایی برای عرض اندام ندارد. اینهمه که می دانیم و مهمتر از همه می دانیم که هنوز نمی دانیم نتیجه پرسشگری و تیزبینی و دقیق نگاه کردن به آنچه مشاهده می کنیم چه با چشم سر و چه به صورت انتزاعی است. همه چیز را با دقت ببینید حتی چیزهای خیلی ساده را و از دیدن آن لذت ببرید، مثل بچه ها به اطرافتان نگاه کنید و از آن لذت ببرید. خیلی فکر نکنید که برای هر پرسشتان یک پاسخ چند خطی گیر بیاورید و از آن خوشحال باشید که آن علت را فهمیدید. هنر در رسیدن به پرسش است و هر چه تمرین کنید پرسشهای زیباتری به ذهنتان خطور می کند. وقتی که پاسخی می شنوید می بینید فضای بیکرانی برای پرسشهای دیگر باز می شود و هر چه جلو می روید هیجان انگیزتر می شود. هرچه دانش بیشتر باشد بیشتر می شود فضا را باز کرد.
شاید مطالب بالا با نوع پرسشهای شما کمی بیگانه باشد. بد نیست کمی واقعی تر برگردم به نوع پرسشهای شما و اینکه چطور می توانید برای پرسشگری نیز تمرین کنید تا پرسشهای زیبا تری بکنید و از آنکه چنان پرسشهایی کردید لذت ببرید.
پرسشهای رسیده در سایت لیزرستان چند نوع هستند. شاید اغلب پرسشها مربوط به پرسش دیگری از شما هست که یا در برنامه درسی یا تکلیف و یا هر شکل دیگری شما آن پرسش را نقل کرده اید. برخی از پرسشها از نوعی است که نشان می دهد در عمل و هنگام اجرای کاری با مشکلی مواجه شده اید و آن را به صورت پرسش بیان کرده اید. گاهی نیاز به راهنمایی برای ورود به یک مسئله داشته اید و یا نیاز به معرفی مرجع مناسب برای مورد خاص. گاهی پرسش در واقع در رابطه با یک موضوع است و انتظار داشتید که آن موضوع توصیف شود. یا برخی پرسشها اثر پارامتری را خواسته اید. به هر حال می توانید هنر پرسیدن را در خودتان تقویت کنید. بله پرسیدن و چگونه پرسیدن یک هنر است. شاید این هنر فن خاص خودش را هم داشته باشد که باید آن را تمرین کرد.
من اینجا نمیخواهم با مثالهایی از پرسشهای شما توضیح را ادامه بدهم و البته باید هر کس اول به این برسد که می خواهد هنر و فن پرسیدن را تقویت کند و بعد سعی کند که آن را تمرین کند. اولین قدم این است که وقتی به پرسشی رسیدید کمی در مورد آن فکر کنید و آن مسئله را در ذهن خود تجسم کنید. بینید واقعا مسئله شما چی هست، چقدر با پرسش خودتان ارتباط برقرار می کنید. اگر پرسش شما در مورد یک آزمایش است و علت یک مشاهده را می پرسید، اگر آن آزمایش را انجام داده اید، حتما سعی کنید قبل و در طول انجام ازمایش به آنچه می گذرد خوب فکر کنید و سعی کنید تا هر حدی که می توانید آنچه می گذرد را برای خودتان مدل و توجیه کنید و برای نتیجه کار فرض داشته باشید و پس از آزمایش ببینید فرضهایتان درست بودند یا باید مدلتان را تصحیح کنید. حتما با آنچه میخواهید تجربه کنید و با آنچه تجربه میکنید ارتباط برقرار کنید و تا نفهمیدید از آن رد نشوید. در این صورت پرسشهای شما از جنس دیگری است. احتمالا بین آنچه فکر میکردید و آنچه تجربه کرده اید تناقض دیده اید و آنچه فکر کرده اید هم بر اساس فهم شما از مسئله بوده است و در مورد فهم خودتان از مسئله پرسش می کنید. گاهی هم اشکال در نحوه آزمایش ممکن است باشد و پرسش زمانی پیش می آید که جایی برای اجرای آنچه در ذهنتان می گذرد به مشکل خورده اید. در هر حال باید با آنچه می خواهید انجام دهید و آنچه مشاهده می کنید ارتباط برقرار کنید و با آنچه از آن پدیده می فهمید زندگی کنید. البته ممکن است حتی آزمایش شما هم در ذهنتان بگذرد و در همان آزمایش انتزاعی به پرسش برسید که با اجرای واقعی آزمایش چندان از این نظر فرقی ندارد و شاید فضای بازتری برای آزمایش در ذهن داشته باشید. اگر پرسیده شده است که مثلا چرا در فلان آزمایش امکان دیدن تداخل در عبور نیست ولی در بازتاب هست، باید ببینید که اصلا پرسش درست است یا خیر. از کجا می دانید که آن ادعا درست باشد شاید درست آزمایش انجام نشده است. برای اینگونه پرسشها باید ابتدا مطمئن شد که پرسش درست است و بعد دنبال پاسخ گشت آن هم بر اساس دانسته های علمی. اگر با دانسته های علمی امکان اطمینان از این پدیده نیست یعنی باید ابتدا از آن پدیده پرسش را شروع کرد و بعد به نتیجه رسید.
شاید اغلب، پرسش حاصل چنین مسئله ای نباشد و نتیجه پرسش دیگران و عدم توانایی شما در پاسخگویی باشد و تصمیم بگیرید پرسش را برای دیگران بازگو کنید تا به پاسخ برسید. در این صورت هنر کار کردن روی اصول پرسش است و کمی باز کردن آن. باید ببینید پرسش چه ابعادی دارد و به چه موضوعی مربوط می شود. اساسا شما پایه های علمی پرداختن به ان پرسش را در کجا ممکن است دنبال کنید و اگر هرگونه مرجعی در دسترس باشد دنبال کدام کتاب می روید. آیا برای پیدا کردن پرسش خود مثلا به کتاب اپتیک سری می زنید یا الکترومغناطیس و در کتاب اپتیک در چه نوع بحثی دنبال این مسئله می گردید. باید ابتدا کمی در مورد پرسش فکر کرد که منظور چه می تواند باشد. مثلا اگر پرسش این باشد که اگر مونوکروماتور را تتا درجه بچرانیم چه پیش می آید، باید ابتدا ببینید اصلا مونوکروماتور چیست، آیا می تواند بچرخد یا خیر. باید کاملا پرسش را تجسم کنید و برای خودتان پرسش ایجاد کنید و آن را بازگو کنید نه پرسشی که نمی دانید چیست. اگر راهنمایی برای مورد خاصی می خواهید باید در آن صریح باشید و مسئله تان را به صراحت طرح کنید.
به طور خلاصه برای طرح پرسش خود تا می توانید فکر کنید تا پرسشی را بپرسید که خودتان هم از پرسیدن آن لذت ببرید و کسی که پاسخ می دهد نیز از پرسش شما به وجد بیاید. با کمی تمرین این امر کاملا محقق می شود و مرتب شاهد ارتقای روحیه پرسشگری و همچنین کیفیت و نوع پرسش میشوید.
خیر پیش منتظر پرسشهای شما هستم
مهاجرانی
محاسبه نور انتقالی پراکنده(diffuse transmitted)
بیشتر بخوانید
شکل دهی باریک نور لیزر
بیشتر بخوانید
معرفی کتاب مربوط به فرکانس نور
بیشتر بخوانید
تداخل سنج مایکلسون
بیشتر بخوانید
دتکتور نور لیزر
بیشتر بخوانید
کنترل فاکتور و کیفیت پرتوی لیزر
بیشتر بخوانید
بکارگیری دیوار نوری(شوک لیزری) در چهار راهها
بیشتر بخوانید
میدان مغناطیسی
بیشتر بخوانید
عدسی
بیشتر بخوانید
کلمه فارسی مات؟
بیشتر بخوانید
آستیگماتیسم و عدسی
بیشتر بخوانید
ديود ليزر
بیشتر بخوانید
گوه هوا
بیشتر بخوانید
فاصله ی کانونی ذره بین در علوم پایه پنجم
بیشتر بخوانید
کم نشدن نور لیزر
بیشتر بخوانید
لیزر
بیشتر بخوانید
دیوار نوری
بیشتر بخوانید
نور و خمیدگی نور
بیشتر بخوانید
اندازه گیری شعاع عدسی با روش تداخل سنجی
بیشتر بخوانید
آزمایش یانگ با دو شکاف عمودی و افقی
بیشتر بخوانید
لامپ مرئی با مشخصات خاص
بیشتر بخوانید
تشخیص حضور موجود زنده و یا انسان از راه دور
بیشتر بخوانید
عمل برعکس منشور
بیشتر بخوانید
اندازه دایره تصویر در عدسی
بیشتر بخوانید
مهندسی اپتیک و لیزر
بیشتر بخوانید
مهندسی پزشکی یا اپتیک و لیزر
بیشتر بخوانید
نور لیزر
بیشتر بخوانید
ایجاد نور با طول موج مشخص
بیشتر بخوانید
لیزر غیرخطی
بیشتر بخوانید
تداخل سنج ماخ زندر
بیشتر بخوانید
آیینه نیم رفلکس
بیشتر بخوانید
لیزر فیبری زرد
بیشتر بخوانید
قطعات لیزر پوینتر سبز
بیشتر بخوانید
لیزر پالسی
بیشتر بخوانید
مهندسی الکترواپتیک گرایش لیزر
بیشتر بخوانید
مقایسه طول همدوسی
بیشتر بخوانید
ساییدن عدسی یا شیشه برای ساخت آينه مقعر
بیشتر بخوانید
خرید سطح صیغلی
بیشتر بخوانید
انحنای عدسی محدب
بیشتر بخوانید
تداخل
بیشتر بخوانید
تأثیر شیشه روی نور چراغ
بیشتر بخوانید
خرید فیبر نوری
بیشتر بخوانید
تصویر جسم در آینه مقعر
بیشتر بخوانید
پراش فرنل و فرانهوفر
بیشتر بخوانید
آینه های خاص اپتیکی
بیشتر بخوانید
همدوسی لیزر
بیشتر بخوانید
لیزر
بیشتر بخوانید
منشور
بیشتر بخوانید
خواص فلورسانس
بیشتر بخوانید
اپتیک فیزیکی
بیشتر بخوانید
طول موج های نور
بیشتر بخوانید
تاثیر انعکاس در طیف رنگ
بیشتر بخوانید
بازتاب نور لیزر قرمز از شیشه پوشش داده شده با لایه نازک طلا
بیشتر بخوانید
نور لیزر در آب ناخالص
بیشتر بخوانید
آنتی رفلکس
بیشتر بخوانید
کسوف و آسیب چشم
بیشتر بخوانید
کاربرد خلا در نور
بیشتر بخوانید
بازتاب نور به سطح
بیشتر بخوانید
تعدا میانگین فوتون داخل کاواک و کنترل گسیل خود به خود
بیشتر بخوانید
حلقه هاي نيوتن
بیشتر بخوانید
گرمای ناشی از نور
بیشتر بخوانید
ماهیت نور ، گرمای ناشی از نور ، متمرکز کردن نور
بیشتر بخوانید
ماهیت نور
بیشتر بخوانید
ماهیت نور ، گرمای ناشی از نور ، متمرکز کردن نور
بیشتر بخوانید
قدرت و توان لیزر
بیشتر بخوانید
قدرت و توان خورشید
بیشتر بخوانید
مد نوری
بیشتر بخوانید
ضریب شکست نور
بیشتر بخوانید
Beam Splitter
بیشتر بخوانید
ساخت عدسی جهت سنسور
بیشتر بخوانید
اصل فرما
بیشتر بخوانید
شدت نورلیزر برای دیده شدن خط نور در روز
بیشتر بخوانید
کم شدن برد لیزر و بزرگ شدن قطر نور لیزر
بیشتر بخوانید
انتشار نور در فیبر نوری
بیشتر بخوانید
قطبش نور
بیشتر بخوانید
قطبش
بیشتر بخوانید
پراش
بیشتر بخوانید
مسیر نور لیزر
بیشتر بخوانید
تفاوت شدت نور و شدت تابش
بیشتر بخوانید
مهندسی اپتیک و لیزر
بیشتر بخوانید
لیزرهای دیودی
بیشتر بخوانید
عبور نور از شیشه
بیشتر بخوانید
نور موج
بیشتر بخوانید
استروبوسکوپ
بیشتر بخوانید
لوازم نور پردازی
بیشتر بخوانید
تفاوت بین پراکندگی و بازتاب از سطوح
بیشتر بخوانید
تراز لیزری
بیشتر بخوانید
افزایش شدت نور
بیشتر بخوانید
تقویت کردن نور پرژکتور
بیشتر بخوانید
طراحی لنز خاص
بیشتر بخوانید
تشخیص واحد اندازه گیری روشنایی در نرم افزار های شبیه سازی محیط واقعی
بیشتر بخوانید
پس پراکندگی نور در فیبر نوری
بیشتر بخوانید
خریداری فیلتر
بیشتر بخوانید
طیف نشری خطی
بیشتر بخوانید
پراش فرانهوفر
بیشتر بخوانید
وضعیت یک عدسی
بیشتر بخوانید
لیزر های رنج med ir
بیشتر بخوانید
لیزر نور چشم
بیشتر بخوانید
توان تفکیک
بیشتر بخوانید
عدسی
بیشتر بخوانید
ویژگی های نور شبه همدوس
بیشتر بخوانید
ثابت نگهداشتن قطرات باران
بیشتر بخوانید
رنگین کمان
بیشتر بخوانید
نیم آینه ها
بیشتر بخوانید
تبدیل نور 20 درجه نقطه ای به خط
بیشتر بخوانید
کاربرد حلقه های نیوتون در صنعت
بیشتر بخوانید
ضریب شکست دوگانه
بیشتر بخوانید
معادله موج برای SFGدر پرتوهای غیرعادی
بیشتر بخوانید
آینه بدون اعوجاج
بیشتر بخوانید
انتخاب لامپ برای استروب اسکوپ
بیشتر بخوانید
نقطه ای کردن نور لیزر
بیشتر بخوانید
محاسبه فاصله کانونی
بیشتر بخوانید
تمرکز نور خورشید و ایجاد اشتعال
بیشتر بخوانید
جلوگیری از عبورنور لیزر سبز پوینتر
بیشتر بخوانید
عدسی لیزر
بیشتر بخوانید
کاربرد اپتیک در عینک سازی
بیشتر بخوانید
تابع دی الکتریک محیط
بیشتر بخوانید
پروژه ساخت نورگیر خورشید با استفاده از آینه
بیشتر بخوانید
تابش نور خورشید از نورگیرها با استفاده از آینه
بیشتر بخوانید
گسیل القایی
بیشتر بخوانید
عبور نور و لیزر از آب
بیشتر بخوانید
دلیل استفاده از اپتیک هندسی در کاواک
بیشتر بخوانید
ساخت ذره بین
بیشتر بخوانید
نصب دیواره امنیتی با لیزر
بیشتر بخوانید
راهنمایی برای خرید لیزر
بیشتر بخوانید
عدسی با فاصله کانونی 2.5 اینچ
بیشتر بخوانید
ایجاد امنیت با لیزر
بیشتر بخوانید
یافتن کانون عدسی برای لیزر
بیشتر بخوانید
راهنمایی خرید لیزر
بیشتر بخوانید
انعکاس نور لیزر ازسطوح فلزی
بیشتر بخوانید
چگونگی عبور نور از بلورهای کریستال
بیشتر بخوانید
تولید نور پلاریزه
بیشتر بخوانید
عدسی مناسب برای ساخت پروژکتور
بیشتر بخوانید
پراش
بیشتر بخوانید
پایداری لیزر
بیشتر بخوانید
کاربرد لنز در دستگاه لیزر
بیشتر بخوانید
عدسی برای متمرکز کردن نور خورشید
بیشتر بخوانید
جذب در بافت
بیشتر بخوانید
واگرایی لیزر
بیشتر بخوانید
شکل طیف
بیشتر بخوانید
دیده نشدن جیوه در آینه
بیشتر بخوانید
تداخل مخرب نور
بیشتر بخوانید
معرفی کتاب اپتیک
بیشتر بخوانید
بازتاب نور از شیشه
بیشتر بخوانید
تفاوت مهندسی اپتیک و لیزر و رشته فوتونیک و فیزیک با گرایش اپتیک و لیزر
بیشتر بخوانید
جذب UV
بیشتر بخوانید
آشنایی با عدسی ها
بیشتر بخوانید
لیزر دور برد
بیشتر بخوانید
تاثیر همدوسی در بازتاب و شکست
بیشتر بخوانید
آشکارسازی نور
بیشتر بخوانید
کاهش پرتوهای مضر خورشید
بیشتر بخوانید
بازتاب نور لیزر
بیشتر بخوانید
منبع نور در تداخل سنج مایکلسون
بیشتر بخوانید
تبدیل آینه مقعر به تخت
بیشتر بخوانید
لیزر و اثرات مخرب روی بدن ؟؟؟
بیشتر بخوانید
تفاوت طول موج ها
بیشتر بخوانید
ساخت چراغ قوه دور برد
بیشتر بخوانید
عدسی مناسب برای داشتن خط لیزری
بیشتر بخوانید
پاشندگی نور
بیشتر بخوانید
آشکارساز
بیشتر بخوانید
تصویر وارونه در تلسکوپ
بیشتر بخوانید
عبور و بازتاب نور از شیشه
بیشتر بخوانید
نحوه مساوی کردن طول بازوها در تداخل سنج مایکلسون
بیشتر بخوانید
منشور بروستر
بیشتر بخوانید
تولید نور قطبیده
بیشتر بخوانید
متمرکز کردن نور
بیشتر بخوانید
بازتاب نور از آینه
بیشتر بخوانید
تصویر وارونه در عدسی محدب
بیشتر بخوانید
فریزهای بازتابی و عبوری در حلقه های نیوتون
بیشتر بخوانید
واگرایی نور لیزر
بیشتر بخوانید
کاربردهای تداخل نور
بیشتر بخوانید
انتقال نور خورشید به داخل اتاق
بیشتر بخوانید
اندازه گیری تغییر زاویه قطبش نور
بیشتر بخوانید
ورود نور به محیط شفاف
بیشتر بخوانید
نور و صوت
بیشتر بخوانید
رابطه بین عدسی شیی و عدسی چشمی
بیشتر بخوانید
زاویه بروستر در لیزرهای گازی
بیشتر بخوانید
تفاوت ال ای دی UV و لامپ UV
بیشتر بخوانید
روش علمی سنجش توان لیزر برای تنظیم و عیب یابی بدون پاورمتر
بیشتر بخوانید
قطعات متداول برای تجزیه نور
بیشتر بخوانید
ارتباط پراکندگی نور با طول موج
بیشتر بخوانید
استفاده از توری چیرپ شده به جای توری پراش معمولی
بیشتر بخوانید
آزمایش حلقه های نیوتون و تداخل در گوه
بیشتر بخوانید
تشکیل پرتوی باریک نور
بیشتر بخوانید
جذب عبور و بازتاب نور
بیشتر بخوانید
فیلتر اپتیکی
بیشتر بخوانید
تجزیه نور
بیشتر بخوانید
پنل های خورشیدی
بیشتر بخوانید
عدسی واگرا
بیشتر بخوانید
آزمایش یانگ
بیشتر بخوانید
صنعت عینک سازی
بیشتر بخوانید
فابری پرو
بیشتر بخوانید
پراش از توری
بیشتر بخوانید
لامپ خودرو
بیشتر بخوانید
طراحی ذره بین در زیمکس
بیشتر بخوانید
فیلتر اپتیکی
بیشتر بخوانید
تصویر از عدسی
بیشتر بخوانید
قانون مالوس
بیشتر بخوانید
نمایش لیزری
بیشتر بخوانید
کاربردهای توری پراش
بیشتر بخوانید
شعاع فریزها در تداخل سنج مایکلسون
بیشتر بخوانید
رنگ های حباب صابون
بیشتر بخوانید
طیف سنجی
بیشتر بخوانید
لیزر فیبری
بیشتر بخوانید
نحوه محاسبه فاصله کانونی عدسی
بیشتر بخوانید
نشر شعله آنیون ها
بیشتر بخوانید
عدسی استوانهای
بیشتر بخوانید
معرفی مقاله
بیشتر بخوانید
تجزیه نور
بیشتر بخوانید
فلورسانس
بیشتر بخوانید
اندازه گیری illuminance و luminance
بیشتر بخوانید
تیغه نیم موج برای طول موج ۱۰۶۴
بیشتر بخوانید
توان چند لیزر در نقطه تلاقی
بیشتر بخوانید
تداخل سنجی
بیشتر بخوانید
فرکانس نور
بیشتر بخوانید
لیزر هلیوم نئون
بیشتر بخوانید
قطبش نور
بیشتر بخوانید
بازتابنده بیضی
بیشتر بخوانید
پاشندگی نور
بیشتر بخوانید
انعکاس نور
بیشتر بخوانید
تعیین میزان چرخش قطبش نور
بیشتر بخوانید
لامپ دوتریوم
بیشتر بخوانید
واگرایی لیزر مرئی
بیشتر بخوانید
زاویه انحراف در منشور
بیشتر بخوانید
لنز دستگاه های لیزر پزشکی
بیشتر بخوانید
منحرف کردن نور
بیشتر بخوانید
اندازگیری توان لیزر بدون پاورمتر
بیشتر بخوانید
لیزر
بیشتر بخوانید
بازتاب نور
بیشتر بخوانید
تشکیل رنگین کمان
بیشتر بخوانید
دیوار نوری
بیشتر بخوانید
عدسی استوانهای
بیشتر بخوانید
تداخل سنج ماخ زندر
بیشتر بخوانید
Absorption spectroscopy
بیشتر بخوانید
لیزرهای فیبری و کاربردشان در سلاح های لیزری
بیشتر بخوانید
آزمایش حلقه های نیوتون
بیشتر بخوانید
آینده کاری و تحصیلی رشته فوتونیک و اپتیک و لیزر
بیشتر بخوانید
وسایل کاربردی اینه مقعر
بیشتر بخوانید
Relation between (grating and resolution) and (resolution and sensitivity) in spectroscopy
بیشتر بخوانید
دوربین AHD و تصویر برداری
بیشتر بخوانید
تداخل سنج مایکلسون
بیشتر بخوانید
آزمایش یانگ
بیشتر بخوانید
دقت طول موج گزین منشور
بیشتر بخوانید
فیبر نوری
بیشتر بخوانید
کانونی و متمرکز کردن پرتوی نور
بیشتر بخوانید
شدت نور با قطبیدگی جزئی
بیشتر بخوانید
چه عاملی باعث افزایش برد لیزر می شود؟
بیشتر بخوانید
طرح پراش از روزنه دایرهای
بیشتر بخوانید
ضریب بهنجارش
بیشتر بخوانید
تداخل سنج مایکلسون
بیشتر بخوانید
توری پراش
بیشتر بخوانید
تداخل سنجی ماخ زندر
بیشتر بخوانید
تفاوت ایجاد زاویه بروستر در دو طرف یک جسم شفاف
بیشتر بخوانید
ماتریس انتشار
بیشتر بخوانید
CRI
بیشتر بخوانید
تأثیر انتشار و انعکاس سطحی بر روی فام
بیشتر بخوانید
عدسی های محدب و مقعر
بیشتر بخوانید
تداخل سنج مایکلسون و فابری پرو
بیشتر بخوانید
چرا جذب بیشتر از انتشار تحریکی اتفاق می افتاد؟
بیشتر بخوانید
زاویه انحراف نور در منشور
بیشتر بخوانید
معاینه چشم توسط دستگاه افتالموسکوپ
بیشتر بخوانید
اختلاف فاز بین موج فرودی و بازتابی در آینهها
بیشتر بخوانید
آشکارساز نوری
بیشتر بخوانید
ساخت پروژکتور لنز
بیشتر بخوانید
لنزهای استوانهای
بیشتر بخوانید
نورهای رنگی
بیشتر بخوانید
عدسی لیزر
بیشتر بخوانید
قطبشگر
بیشتر بخوانید
مسئول دریافت و تجزیه و تحلیل رنگ در چشم
بیشتر بخوانید
محیط بهره و رابطه آن با طول موج لیزر
بیشتر بخوانید
تلسکوپ
بیشتر بخوانید
منحنی SPD
بیشتر بخوانید
قابلیت عبور و بازتاب انتخابی
بیشتر بخوانید
اثر مویره
بیشتر بخوانید
راهنمایی جهت ساخت طیفسنج با قابلیت تقکیک 1 نانومتر یا کمتر
بیشتر بخوانید
اندازه گیری مشخصات لیزر
بیشتر بخوانید
موضوعات چالش برانگیز در زمینه نور چیست؟
بیشتر بخوانید
اندازهگیری خم سطح
بیشتر بخوانید
پراکندگی ریلی
بیشتر بخوانید
شدت نور
بیشتر بخوانید
فیبرهای نوری
بیشتر بخوانید
واگرایی نور لیزر به صورت ۳۶۰ درجه
بیشتر بخوانید
رنگها
بیشتر بخوانید
عدسی استوانهای
بیشتر بخوانید
اندازه گیری ضریب انبساط میله با استفاده از تداخل سنج مایکلسون
بیشتر بخوانید
بازتاب نور لیزر
بیشتر بخوانید
معرفی کتاب ترجمه شده برای درس اپتیک پیشرفته
بیشتر بخوانید
تنش عرضی
بیشتر بخوانید
توان پاشندگی منشور
بیشتر بخوانید
توری پراش
بیشتر بخوانید
متر لیزری
بیشتر بخوانید
طول موج نور لیزر
بیشتر بخوانید
تجهیزات برای موسسه علمی کودکان
بیشتر بخوانید
منابع اطلاعاتی آشنایی با قطعات اپتیکی
بیشتر بخوانید
بررسی مودهای نوری
بیشتر بخوانید
دیوار امنیتی نوری
بیشتر بخوانید
شکست نور در منشور
بیشتر بخوانید
قانون مالوس
بیشتر بخوانید
روش اندازه گیری زاویه نور خارج شده از عدسی
بیشتر بخوانید
نمایش اسم با لیزر پوینتر
بیشتر بخوانید
پرسش دانشجوی ترم 8 فیزیک درباره رشته فوتونیک
بیشتر بخوانید
مواد اپتیکی و لایه های نازک و کاربرد در اپتیک
بیشتر بخوانید
موجبرمسطح چیست؟
بیشتر بخوانید
دایره هایی از نور، وقتی نور لیزر را به یک سیم بتابانیم.
بیشتر بخوانید
کارشناسی ارشد فوتونیک و رشته های دیگر
بیشتر بخوانید
چرا نور لیزر در آب به صورت خط دیده می شود؟
بیشتر بخوانید
لیزری که نورش واگرا باشد.
بیشتر بخوانید
آلودگی نوری چیست؟
بیشتر بخوانید
لیزری که نورش ماندگاری داشته باشه
بیشتر بخوانید
پخش تصویر بر روی یک صفحه به وسیله لیزر
بیشتر بخوانید
اندازه گیری ضریب شکست مواد نفتی با فیبرنوری
بیشتر بخوانید
پیشنهاد فرستنده و گیرنده لیزر در فضای آزاد
بیشتر بخوانید
امکان ساخت لنز و آینه
بیشتر بخوانید
اطلاعاتی درباره فناوری ساخت موجبر
بیشتر بخوانید
لیزر های فیبری و کاربرد فیبر نوری در لیزر
بیشتر بخوانید
مشورت برای ساخت دستگاه لیزر جهت برش فلزات
بیشتر بخوانید
ساختار و چگونگی کارکرد نیم آینه ها
بیشتر بخوانید
اتصال سری یا موازی سنسورهای فرستنده و گیرنده در ساخت پرده نوری
بیشتر بخوانید
فرکانس لیزر و فرکانس بازتاب آهن
بیشتر بخوانید
اطلاعات راجع به مقاله
بیشتر بخوانید
انتفال نور خورشید از داخل نورگیر ها
بیشتر بخوانید
لیزری وجود دارد که بدون آسیب رساندن از سطح چند جسم عبور کند؟
بیشتر بخوانید
حصارهاي ليزري و امنيتي
بیشتر بخوانید
بازار لیزرهای تحقیقاتی در ایران
بیشتر بخوانید
منابع فارسی در زمینه اپتیک
بیشتر بخوانید
یک پرژکتور که محیط وسیعی در فاصله کم پوشش دهد.
بیشتر بخوانید
دایروی راستگرد یا چپگرد
بیشتر بخوانید
مدهای مختلف فیبر نوری
بیشتر بخوانید
کمی درباره Qسوئیچنگ و قفل شدگی مد، به زبان ساده
بیشتر بخوانید
رشد بلور و یا لایه نشانی
بیشتر بخوانید
انواع تداخل سنج ها و کاربردهاشون
بیشتر بخوانید
برخورد نور با محیط غلیظ
بیشتر بخوانید
بررسی لیزر گازی آرگون
بیشتر بخوانید
آیا می توان سرعت نور را به کمتر از یک متر بر ثانیه کاهش داد؟
بیشتر بخوانید
شارژ کردن دوباره تیوب لیزر گازی
بیشتر بخوانید
اثر تاری هندسی در زمینه قانون مالوس و یا چرخش فارادی چیست؟
بیشتر بخوانید
پراکندگی نور توسط نانوذرات
بیشتر بخوانید
قالب زدن از عدسی و بدست آوردن همان نمره و خصوصیات
بیشتر بخوانید
آیا می توان با تاباندن باریکه لیزر فرابنفش به درون مایع ضریب شکست را حذف نمود؟
بیشتر بخوانید
معرفی کتاب یا سایت آزمایش های لیزر و اپتیک
بیشتر بخوانید
از چه روشهایی برای اندازهگیری همدوسی عرضی میتوان استفاده کرد؟
بیشتر بخوانید
ارتباط با بخش
از متخصص نور بپرس
در این بخش می توانید سؤالات خود را در رابطه با نور و لیزر بپرسید تا متخصصین به آنها پاسخ دهند