پرسش: 1-با چه روشهایی میتوان نور خورشید را حتی الامکان بدون تغییر کیفیت و کمیت از داخل نورگیر ها به طبقات پائین ساختمان ها هدایت و ارسال نمود؟  2 – با فیبر نوری مورد فوق چگونه میسر میباشد ؟ 3 – لطفا علاوه بر پاسخ سوالات مذکور ، آدرس منابع، مقالات و مطالب مختصر و مفید مربوطه را معرفی نمائید. 

پاسخ: به دو روش امکان انتقال نور و همینطور نور خورشید به مکان دیگر وجود دارد یکی در هوای آزاد و بدون محیط واسط با استفاده از آینه ها و دیگر استفاده از فیبر نوری یا امثال آن. هر دو روش استفاده می شود و هر یک مزایا و معایبی دارند. برای روش اول در شرایطی که نیاز به اینه های متعدد نیست، امکان استفاده از سیستمی مثل تلسکوپ برای گردش اتوماتیک مطابق جابجایی خورشید برای تامین دایمی نور خورشید بدون نیاز به تنظیم است.

استفاده از فیبر نوری برای مواردی که مسیر نوررسانی طولانی است گزینه خوبی است که البته برای عملی و واقعی کردن، نباز به سیستمهای اپتیکی و دسته فیبرهای زیاد است. البته فیبر نوری بخشی از طیف نور را متناسب با جنس فیبر از دست می دهد که چون معمولا بخش فروسرخ حذف می شود می تواند یک مزیت برای سرد کردن تابش خورشید منظور شود.

در مورد استفاده از آینه ابتکارهای جالبی زده شده که بر اساس هدایت نور خورشید با بازتاب از آینه به سمت اطاق کم نور یا پشت به نور است. در این وسایل معمولا بخشی از نور خورشید با استفاده از سلول خورشیدی، صرف تامین انرژی برای هدایت آینه بر اساس تغییر وضعیت خورشید می شود تا بتواند در زمانهای مختلف با گردش زمین و تغییر جهت تابش خورشید، تا زمانی که نور خورشید روی آینه می تابد  اطاق را روشن کند.

اصول مربوط به بازتاب در آینه و فیبر در تمام کتابهای اپتیک در دسترس است.