1401/06/04

تداخل سنج ماخ زندر

پرسش:

در تداخل سنج ماخ زندر چگونه مدولاسیون فاز ایجاد شده در دو بازو پس از ترکیب به مدولاسیون دامنه تبدیل میشوند؟ و ارتباط آن با اثر پاکلز و ضریب شکست در چیست؟ آیا فرمولی در این زمینه موجود هست؟

پاسخ:

در تداخل سنج ماخ زندر مثل اغلب تداخل سنجها، بین دو بازو اختلاف راه و در نتیجه اختلاف فاز ایجاد می شود. در واقع تداخل سنجها به شکلهای مختلف و برای مقاصد مختلف به گونه ای طراحی شده اند که نور از دو مسیر متفاوت منتشر می شود و بعد از رسیدن به یکدیگر با تواجه به تغییر در مسیر نور، با هم تداخل می کنند و در نتیجه اثر این تغییرات به شکل نوارهای تداخلی دیده می شوند. تداخل وقتی صورت بگیرد یعنی تغییرات در طول مسیر نوری به تغییرات در شدت نور به صورت نقش نداخلی دیده می شود.

تبدیل مادولاسیون ضریب شکست به مادولاسیون شدت نور در مورد اثر پاکلز معنی دارد. در اثر پاکلز با اعمال میدان الکتریکی می توانید تغییری در ضریب شکست محیط ایجاد کنید و با تغییر میدان الکتریکی یا مادولاسیون آن، می توانیم تغییرات ضریب شکست را تجربه کنیم. ولی چطور می توان این نوع تغییرات ضریب شکست را به تغییرات شدت نور تبدیل کرد. چند راه برای این کار وجود دارد که یکی همان استفاده از تداخل سنج ماخ زندر است. اگر سلول پاکلز که با اعمال میدان الکتریکی می تواند ضریب شکست محیط تغییر کند در یکی از بازوهای تداخل سنج ماخ زندر قرار گیرد، در آن صورت با تغییر ضریب شکست سلول که بر اثر تغییر میدان الکتریکی ایجاد شده است، تغییرات شدت نور در نقش تداخلی را شاهد خواهیم بود و در نتیجه مادولاسیون میدان الکتریکی توسط سلول پاکلز به مادولاسیون ضریب شکست و توسط تداخل سنج ماخ زندر به مادولاسیون شدت تبدیل می شود.

ارتباط با بخش

از متخصص نور بپرس

در این بخش می توانید سؤالات خود را در رابطه با نور و لیزر بپرسید تا متخصصین به آن‌ها پاسخ دهند

لینک ارتباط مستقیم با