1401/05/08
لیزر فیبری زرد |
پرسش:
بنده تمایل به کار کردن در رابطه با کاربرد لیزر فیبر زرد در چشم پزشکی دارم ولی متاسفانه اطلاعات کمی در این باره در اینترنت وجود دارد. ممنون میشم اطلاعات گسترده ای در خصوص مزایا و معایب استفاده از لیزر فیبر زرد برای چشم و درمان بیماری های مرتبط با آن در اختیار بنده قرار دهید.
پاسخ:
لیزر در بیماری های چشمی کاربردهای متنوعی دارد از جمله کار روی ماکولا یا همان لکه زرد که مسئول اصلی بینایی دقیق است. بیماری هایی مثل مشکل لکه زرد ناشی از بیماری قند و یا عارضه های ناشی از کهولت سن نیاز به مداوا دارند که در صورت عدم رسیدگی می تواند منجر به از دست دادن بینایی گردد. لیزر برای چنین عملهایی چند ویژگی مهم دارد. یکی از مهمترین ویژگیها که در این مورد اهمیت دارد قابلیت تمرکز آن است. همچنین انتخاب طول موج متناسب با ضایعه در اینجا بسیار مهم است. و نهایتا انرژی لازم باید توسط لیزر تامین شود.
امروزه لیزرهای فیبری بخاطر چند ویژگی منجمله قابلیت کوچک و فشرده سازی، قابلیت ایجاد توان بالا و بازدهی خوب، در صنعت و پزشکی رو به رونق بیشتر است. در این بیماریها لیزر با طول موج 577 نانومتر رنگ زرد معمولا استفاده می شود که از این نوع لیزر در ساختار فیبر تولید شده است و مورد استفاده قرار گرفته است. توجه داشته باشید این طول موج عمدتا برای مداوای عروق است و برای شبکیه از لیزرهای سبز مثل لیزر آرگون استفاده می شود.
با جستجوی ساده در گوگل با عنوانی مثل yellow laser for ophthalmology می توانید نمونه ای از یافته ها و پیشرفتها در این زمینه را ببینید.
مجدد تاکید می شود فیبر بودن لیزر فقط از نظر دستگاهی اهمیت دارد وگرنه اثرگذاری متفاوتی ندارد. اثرگذاری لیزر بر بافت بر اساس چند پارامتر مهم مثل طول موج، دوره تابش یا پهنای پالس، نرخ تکرار پالس در صورت پالسی بودن، پروفایل فضایی، شدت، و چگالی شدت تعیین می شود و نوع لیزر فقط از این جهت مهم است که روی کدام پارامتر اثر دارد.
ارتباط با بخش
از متخصص نور بپرس
در این بخش می توانید سؤالات خود را در رابطه با نور و لیزر بپرسید تا متخصصین به آنها پاسخ دهند