1402/03/19

مقسمهای نوری

پرسش:

1- آیا دراستفاده از مقسمهای نوری که توام با تقسیم نور قطبش نیز انجام میدهند میزان و طول موج فوتونهای خروجی با نورمرئی از نظر شدت و انرژِی چه میزان تفاوت خواهد داشت چون ظاهرا میزان نورخروجی در هرسطح تا بالای 90% نیز می رسد.
2- و اینکه آیا میتوان یک محیط همگن و جامد داشت که با تابش نور در یک زاویه عمود برسطح آن به نسبتهای تقریبا مساوی درخروجی و اطراف روشنایی و تقسیم نور یکسانی انجام شود یا به عبارتی یک پراکنش نوری درکل سطح فرضا” مکعبی انجام شود؟

پاسخ:

1

پرسش شما واضح نیست.

تقسیم کننده های باریکه که در ضمن تقسیم نور، خروجی را قطبیده هم می کنند و به نام تقسیم کننده قطبنده شناخته می شوند، نور را برای طول موج تعریف شده به دو بخش تقسیم می کنند و در ضمن قطبش هر یک خطی و عمود بر هم خواهد بود. بسته به طراحی تقسیم کننده نور، میزان خروجی از هر وجه به طول موج بستگی دارد و البته متناسب با طراحی برای زاویه مشخصی طراحی می شوند.

تقسیم کننده هایی که نور را قطبیده هم می کنند اغلب از زاویه بروستر یا بلورهای دوشکستی استفاده می کنند.

2

متاسفانه پرسش دوم شما هم برای من روشن نیست. اگر منظورتان این است که نوری که به سطحی می تابد بازتاب و عبور مساوی داشته باشد، این مقدور است و در نیم آینه ها می شود چنین تنظیمی داشت. ولی شما صحبت از پراکندگی یکسان کرده اید. مسئله پراکندگی مسئله جدایی است. اگر نور به سطح صیقلی بتابد، مقداری بازتاب و مقداری در داخل محیط شکسته می شود. اگر سطح پراکننده باشد نور بازتابی در زوایای مختلف برمی گردد. اگر سطح به طور ایده آل پراکننده باشد توزیع نور در جهات مختلف یکسان است ولی در بازتابنده های واقعی طبعا مقدار شدت بازتابی در جهت آینه ای بیشتر از جهات دیگر است. در نتیجه اگر سطح جذبی نداشته باشد ولی پراکندگی بالایی چه در سطح و چه در عمق داشته باشد می توان انتظار داشت نور تابیده به سطح بجای بازتابش آینه ای ساده، در تمام جهات پراکنده شود.

#تقسیم_کننده_باریکه_نور

ارتباط با بخش

از متخصص نور بپرس

در این بخش می توانید سؤالات خود را در رابطه با نور و لیزر بپرسید تا متخصصین به آن‌ها پاسخ دهند

لینک ارتباط مستقیم با