1401/04/22
مهندسی الکترواپتیک گرایش لیزر |
پرسش:
چه دروسی در کارشناسی ارشد مهندسی الکترواپتیک گرایش لیزر ارایه میشه و اینکه تسلط در نرم افزار zemaxتاثیری در یادگیری دروس ارشد داره ؟
پاسخ:
چنین پرسشی قبلا مطرح شده بود و من عینا پاسخ قبلی را در رابطه با رشته های مرتبط در زیر کپی می کنم. در رابطه با نرم افزار زیمکس و امثال آن بهتر است بگویم اثر روی یادگیری دروس مطرح نیست بلکه نرم افزارها ابزاری برای اجرای برخی طرحها هستند که به صورت دستی مشکل می شود اجرا کرد. مثلا وقتی شما یک عدسی داشته باشید و تصویر ناشی از آن را بدست آورید می توانید با استفاده از محاسبات اولیه پرتوها را دنبال کنید و ببینید تصویر چگونه و در کجا تشکیل می شود. ولی اگر تعداد عدسی ها زیاد شود و یا جسم تغییر کند و یا سؤال دیگری مطرح شود، شاید ابزار ما برای تحلیل مسئله کافی نباشد و مسئله هرچند قابل حل ولی پیچیده شود. در این صورت نرم افزارها به کمک می آیند. البته باید نسبت به شیوه عملکرد نرم افزار کاملا آشنا بود تا بتوان از آن بهره خوبی برد و در آن نتیجه اشتباه گرفته نشود. اگر با سازوکار محاسبه نرم افزار آشنا نباشیم ما در دست نرم افزار خواهیم بود و اگر آن را بشناسیم نرم افزار در دست ما خواهد بود.
توضیحات کلی در رابطه با رشته های مرتبط با نور که قبلا در اینجا نوشته شده بود را مجدد در پایین می آورم:
در مقطع کارشناسی مهندسی اپتیک و لیزر در دانشگاهها ارائه می شود ولی در مقطع کارشناسی ارشد تنوع بیشتری از رشته ها در این حوزه ارائه می شود عناوین مختلف دوره های کارشناسی ارشد در حوزه مرتبط با نور شامل عناوین زیر است: فوتونیک، مهندسی فتونیک، مهندسی فتونیک گرایش نانوفتونیک، مهندسی الکترواپتیک گرایش اپتوالکترونیک، مهندسی الکترواپتیک گرایش لیزر، و فیزیک گرایش اپتیک و لیزر. در مورد دوره کارشناسی می توان گفت که بازار کار این رشته پتانسیل خوبی دارد. مراکز متنوعی نیاز به نیروی کار در این حوزه دارند که فارغ التحصیلان این رشته را به فیزیک ترجیح می دهند. برخی مراکز بزرگ و سازمانهای بزرگ مثل مخابرات، سازمان انرژی اتمی و مجموعه های دفاعی علاقمندان این رشته هستند ولی اینکه در حد کارشناسی جذب داشته باشند یا خیر را نمی دانم. شرکتهای متنوع در ابعاد مختلف در حوزه های پزشکی و غیر پزشکی نیز اغلب بخاطر دستگاههایشان به این رشته علاقمندند. علاوه بر اینها برای فارغ التحصیلان این رشته امکان راه اندازی شغل های کوچک در این حوزه هم هست. خیلی از قطعات فناوری جدید بر اساس نور است که می توان به آنها پرداخت. البته نکته بسیار مهم این است که در هر مقطعی و شاید در هر رشته ای نگرش به کار و بازار برای ایجاد فضای کار بسیار مهم است و در صورت تقویت دید امکان ایجاد کار و استفاده از تجربه دوره مهیا است. در مورد دوره های کارشناسی ارشد هم مهندسی الکترواپتیک تا حد اطلاع من فقط توسط دانشگاه مالک اشتر ارائه می شود و مهندسی فتونیک هم که با این املا درج شده نیز در دانشگاه تهران و امیرکبیر ارائه می شود. دو رشته دیگر در بسیاری دانشگاهها ارائه می شوند. محتوای دوره ها شاید مقداری بین مهندسی محور بودن یا علمی محور بودن کمی متنوع است هرچند همه رشته ها و دانشگاهها با فرض کاربردی بودن این رشته ها را ارائه می دهند. پیشنهاد می کنم فهرست دروس این چند رشته را ببینید و زیاد به اسم توجه نکنید و همچنین محل ارائه رشته مورد نظر را از دور یا نزدیک ارزیابی داشته باشید که آن گروه آن دوره را چگونه ارائه می دهند و شاید مهمتر اینکه فارغ التحصیلان آنها در چه وضعی هستند. البته اطلاعات دقیق از سایتها معمولا در دسترس نیست ولی با کمی کنجکاوی در سایت از راه دور می توانید چنین برداشتی را از جو و شرایط و برنامه در گروه ارائه دهند دریابید
|
ارتباط با بخش
از متخصص نور بپرس
در این بخش می توانید سؤالات خود را در رابطه با نور و لیزر بپرسید تا متخصصین به آنها پاسخ دهند